Kirjaimellisesti. Vietimme sitten koko viikonlopun tuttujemme kanssa, jotka olivat Sotkamosta tulleet viikonlopun viettoon. Olikin ihan kiva tutustua heihin, juttua piisasi perheen äidin kanssa etenkin. Tosi kiva :o)
Lauantaina tulikin tarvottua oikein reilusti, lähes 11 tuntia. Ensin aamu kymmeneltä lähdettiin Jumboon shopailemaan, siellä meni kolme tuntia.
Sen jälkeen piipahdettiin anoppilassa hakemassa mukulat ja syötiin ruoka: sen jälkeen suunnattiin Helsinkiin ja lintsille. Siellä sitten oltiin kolmen maissa ja kotiuduttiin vasta illalla 23 reikäreikä.

Lintille mukulat saivat rannekkeet ja me aikuiset sitten otettiin vain muutamia lippuja, kun rannekkeet eivät meidän käytössä kannata. Mukulat menivät sitten kyllä reilusti eli rannekkeen hinta tuli käytettyä moneen kertaan :o)
Toi lintsi on kyllä sika-kallis paikka: iso pehmis 3.30, sidukka 5.50, laitteet 5egee jos ei ranneketta jne. Onneksi ei käydä kovin usein (viimeksi vissiin 4v sitten). Pojat (oma ja vieras) innostuivat laitteisiin oikein kunnolla illalla, että piti jo stoppuutella kun klo lähenteli jo yhdeksää.
Lintsin päätteeksi käytiin sitten Hesassa Omenapuu -nimisessä ravintelissa syömässä. Koskakohan sitä on viimeksi syöty oikein kunnon ravintelissa, tais olla helmikuussa Rukalla käydessä. Eli ei kovin usein.
Jalat lievästi sanottun sairaan kipeät, tais olla huono kenkä valinta: olen viisaampi seuraavalla kerralla (liian ohut pohjaiset).

Herrasväki päätti sitten että sunnuntaina eli tänään mennään Korkeasaareen heti aamusta. Ja sinne lähdettiin sitten 10.08:n junalla Louhelasta, metrolla Hertoniemeen ja sieltä sitten bussilla Korkeasaareen. Siellä sitten talsittiin muutama tunti ja lautalla hesaan ja sieltä taas junalla Louhelaan.
Sen jälkeen oli kyllä jalat ihan tönköt, lievästi sanottuna. Sainpahan kunnon naurut, kun piti olohuoneesta kävellä keittiöön syömään: kävelin sen verran tönkösti. Olipahan muilla hauskaa ja minä vain ihmettelen "että häh?"....
Neljän maissa vieraat sitten lähtivät ajelemaan takaisin kotiin, Sotkamoon ja me sitten kotiin. Ja jalat on kyllä aivan "verillä" ja sääret tönköt. No huomennna sitten "lepäillään", kun liikun fillarilla jos tarvii jonnekin mennä. Toivottavasti ei tarvitse mennä.
Oli kyllä todella rankka viikonloppu kävelyn suhteen, liikaa kahden päivän aikana. Mutta minkäs teet, kun vieraat tulivat illalla perjantaina ja tänään piti olla kotona kun työpäivä huomenna.

Poika totesi tuossa saunoessammekin, että eilen oli kiva päivä. Mikäs siinä, kun vieras poika oli 11v eli vain vuoden vanhempi. Ja onhan se seurassa aina mukavampaa mennä ja olla.
Mies totesi, että ensi vuonna mennään sitten Särkänniemeen. Saas nähdä käykö niin :o)
Tuttavamme sanoivat, että täytyy ensi vuonna ajoittaa loma niin että tulevat tänne käymään sitten pidemmäksi aikaa ja varaavat aikaa kunnolla. Pyysivät meitäkin sinne päin. Mikäs siinä, kun tuolla pohjoisessa (Sotkamo, Kajaani, Kuhmo) on miehellä paljon mm. sukulaisia. Sinne mennään sitten joskus lomilla, kun on enemmän aikaa.

Mutta nyt nyt lepäilemään ja iltapalalle :o)