Nyt on sitten meidän koulumme itsenäisyyspäivän juhlakin pidetty: oli tiistaina. Esitykset olivat upeita ja oppilaat lauloivat laulut upeasti! Ohjelmassa oli mm. runon lausuntaa, kansantanssi-esityksiä.
Meidän perheestä en saanut mukaan lähtemään muita kuin Nean, tai oikeastaan hän halusi lähteä mukaan. Ja neiti tykkäsi ohjelmasta, kun samalla näki myös pari tuttuakin.
Mielessäni pyörii meidän 1.luokan oppilaiden esitysten laulut: kiva lauleskelle nyt mielessäni niitä. Opettajan kanssa jännitimme, että tulevatko kaikki paikalle: siinä tapauksessa minä olisin sitten mennyt leikkiin mukaan.

Minä hoidin juhlasalin koristelun maanantaina ja tiistaina: laittelin oppilaiden tekemiä kauniita kuvia, runoja suomalaisuudeseta, lippuja. Tuli mielestäni kiva sali. Tylsää vain oli se, että eilen sitten piti korjata  kaikki pois.
Isommat oppilaat olivat tehneet massasta todella upeita patsaita eli juhlakanssaa: olivat maalanneet ja tytöt olivat laittaneet upeasti hiukset, kauniita pukuja. Tämä oli isompien oppilaiden (3-4lk) kuvaamataidon tunnin työ.

Monet tytöt olivat laittaneet asuksi kansallispuvun: olivat todella kauniita ja monia erilaisia. Pojilla oli myöskin juhlavaatteet, valkoinen kauluspaita. Se on kiva välillä saada pukeutua oikein kauniiksi. Vaihtelua kouluarkeen.
Minuakin hymyilytti, kun 3lk:n tytöt sanoivat minulle että ihanat vaatteet jne. Lämmitti todella mieltä!

Vielä on koulua 2 vkoa ja sitten pääsemme ansaitulle joululomalle. Tämä aika vain menee niin nopeasti, että apuwa! Vielä olisi lahjoja hankittavana....