Vaikka taikina on peruspullataikina, niin käytän näistä nimitystä omena-pullat siitä syystä että maidon/veden sijasta käytän omenamehua. Nämä pullat tekaisin juuri äsken.
   
                        1171825.jpg

                                        Omenapullat
                        
                       2,5 dl           omenatäysmehua
                       2,5 dl           vettä
                       2ps              kuivahiivaa
                       1                 kananmuna
                       2 tl              suolaa
                       1/2 dl          sokeria
                       3-4 tl           kardemummaa
                       n.12-13dl     vehnäjauhoja
                       150g            margariinia

Sulata margariinia, mutta älä ihan juoksevaksi.Mittaa kuuma vesi ja mehu kulhoon, lisää sekaan sokeri+suola+kardemumma+kananmuna.
 Sekoita sekaan ensin noin 4dl jauhoja, joihin kuivahiiva on sekoitettuna. Jatka sekoittamista ja jauhojen lisäämistä. Kun taikina on aika tiukkaa (mutta tarttuvaa vielä), lisää margariini ja alusta kunnes taikina irtoaa käsistä&kulhon reunoista.
Paistetaan 225 asteessa noin 12min (riippuen uunista). Itse en usein katso kellonaikaa, vaan sillä että miltä näyttävät pohjasta (ja päältä).

Omasta taikinastani tuli sellaista, ettei tarvinnut pulliksi leipoessa edes jauhoja lainkaan. Pullista tuli todella hyviä ja pehmoisia. Mehun käytön pullataikinassa opin aikoinaan ystävältäni: eipä tarvitse kamalasti käyttää sokeria.

 
Edit: pullat on tehty niin, että olen käsin pyöritellyt pötkylän ja tehnyt siitä sitten solmun.