maanantai, 31. joulukuu 2007
Omena pullat
Omenapullat
2,5 dl omenatäysmehua
2,5 dl vettä
2ps kuivahiivaa
1 kananmuna
2 tl suolaa
1/2 dl sokeria
3-4 tl kardemummaa
n.12-13dl vehnäjauhoja
150g margariinia
Sulata margariinia, mutta älä ihan juoksevaksi.Mittaa kuuma vesi ja mehu kulhoon, lisää sekaan sokeri+suola+kardemumma+kananmuna.
Sekoita sekaan ensin noin 4dl jauhoja, joihin kuivahiiva on sekoitettuna. Jatka sekoittamista ja jauhojen lisäämistä. Kun taikina on aika tiukkaa (mutta tarttuvaa vielä), lisää margariini ja alusta kunnes taikina irtoaa käsistä&kulhon reunoista.
Paistetaan 225 asteessa noin 12min (riippuen uunista). Itse en usein katso kellonaikaa, vaan sillä että miltä näyttävät pohjasta (ja päältä).
Omasta taikinastani tuli sellaista, ettei tarvinnut pulliksi leipoessa edes jauhoja lainkaan. Pullista tuli todella hyviä ja pehmoisia. Mehun käytön pullataikinassa opin aikoinaan ystävältäni: eipä tarvitse kamalasti käyttää sokeria.
Edit: pullat on tehty niin, että olen käsin pyöritellyt pötkylän ja tehnyt siitä sitten solmun.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.