Nyt pääsiäisloman aikaan on jälleen aikaa myös leipoa, etenkin ensi keskiviikon Aloe -iltaa varten. Ja gluteiinitonta on helppo monen syödä, mutta gluteiiniton ei voi syödä mitään muuta.
Siispä tein tällaisen piirakan, jolla osallistun myöskin pitkästä aikaa Cooking A to Z -haasteeseen, jossa tällä kertaa kirjaimena on G.
Pohja:
4dl Semperin hienoa gluteiinitonta jauhoa
2dl Semperin karkeaa gluteiinitonta jauhoa
250g margariinia tai voita
6rkl kylmää vettä
Täyte:
2 todella isoa sipulia
1,5pss Snellmannin kinkkusuikaleita
6 kananmunaa
3 dl maitoa
2dl kuohukermaa
2 tl suolaa
pippurisekoitusta hieman
juustoraastetta maun mukaan päälle.
1. Nypi jauhot ja margariini murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
2. Paista uunissa 225 asteessa n.10min.
3. Kuullota sipuli pannulla.
4. Lisää kuullotettu sipuli ja kinkkusuikaleet esipaistetun pohjan päälle.
Kaada päälle muna-maito. Laita päälle juustoraastetta maun mukaan.
5. Paista 225 asteessa n.35min. Tai kunnes pinta on sopivan ruskea. Jos tuntuu että ruskistuu liikaa, laita foliota päälle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.