Nyt pääsiäisloman aikaan on jälleen aikaa myös leipoa, etenkin ensi keskiviikon Aloe -iltaa varten. Ja gluteiinitonta on helppo monen syödä, mutta gluteiiniton ei voi syödä mitään muuta.

Siispä tein tällaisen piirakan, jolla osallistun myöskin pitkästä aikaa Cooking A to Z -haasteeseen, jossa tällä kertaa kirjaimena on G.

 

IMG_1721.JPG

Pohja:

4dl Semperin hienoa gluteiinitonta jauhoa

2dl Semperin karkeaa gluteiinitonta jauhoa

250g margariinia tai voita

6rkl kylmää vettä

Täyte:

2 todella isoa sipulia

1,5pss Snellmannin kinkkusuikaleita

6 kananmunaa

3 dl maitoa

2dl kuohukermaa

2 tl suolaa

pippurisekoitusta hieman

juustoraastetta maun mukaan päälle.

 

1. Nypi jauhot ja margariini murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

2. Paista uunissa 225 asteessa n.10min.

3. Kuullota sipuli pannulla.

4. Lisää kuullotettu sipuli ja kinkkusuikaleet esipaistetun pohjan päälle.

Kaada päälle muna-maito. Laita päälle juustoraastetta maun mukaan.

5. Paista 225 asteessa n.35min. Tai kunnes pinta on sopivan ruskea. Jos tuntuu että ruskistuu liikaa, laita foliota päälle.