Tämän ohjeen löysin Herkkusuun blogista ja tätähän piti kokeilla. Hyvää vaihtelua perinteiselle piirakalle. Piirakka on todella hyvä, mutta mielestäni pohja saisi olla pienempi (tein isoon Pentikin Vanilja-sarjan piirakkavuokaan).

            1633495.jpg

Pohja:
5 dl    vehnäjauhoja
3 dl    kaurahiutaleita
2 tl    leivinjauhetta
2 tl    vaniljasokeria
2 dl    sokeria
1 dl    sulatettua margariinia
2 dl    maitoa
2       kananmunaa

Päälle:
raparperin paloja
1 tl       vaniljasokeria
1,5dl      vaniljakreemijauhetta (Blå bandin vaniljakastikejauhe)
4 dl       vettä
2          munaa

Valmista kreemi ohjeen mukaisesti ja anna tekeytyä jääkaapissa kun teet pohjan. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää sula margariini ja muna.. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja levitä piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita vaniljakreemin joukkoon kananmunat ja kaada kreemi pohjan päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 30min. Nauti kylmänä!