Vaihteeksi päätin tehdä piirakkaa, vuokaan. Yleensä teen isomman satsin ja pellille. Tätä piirakkaa saatiin maistaa tuttavan tytön 2v -synttäreillä viime sunnuntaina ja minähän halusin kanssa ohjeen ja kokeilla. Tänään tunnun olevan "sekaisin" vähän sekaisin: koko ajan keskiviikossa ja pohjan ohjeessa kävi kömmähdys...

1247751839_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

100g laktoositonta margariinia
1,5 dl ruisjauhoja
1 dl kauraleseitä
2 rkl kylmää vettä
2 dl juustoraastetta

Täyte:

1 kesäkurpitsa n. 450g
n. 1,5 dl esikäsiteltyjä, hienonnettuja kantarelleja tai tatteja
2 dl soija ruokakermaa
2 munaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
0,5 tl suolaa
1 pussi (150g) juustoraastetta

Paista 200°C 35-40 minuuttia tai kunnes on kypsä. Tarjoa hieman jäähtyneenä vaikka salaatin kanssa.

Oikeassa ohjeessa olisi ollut tosiaan ruisjauhoja, mutta minä vahingossa laitoin grahamjauhoja ja leseet olisivat olleet oikeasti vehnäleseitä. Olisi tullut myös kermaa, mutta kun me ollaan sekä laktoosittomia että maidottomia niin laitoin sitten soija ruokakermaa (joka on monesssa ruoassa paljon paremman makuista kuin ihan ruokacreme esim). Mutta pohjasta tulikin ihan hyvää, vaikka pienet kömmähdykset tulikin noissa aineissa.

Äidin kanssa tuumattiin että tähän olisi voinut laitella vaikka muutakin: paprikaa, parsaa jne.