Tänään vietettiin veljeni synttäreitä, tosin hän ei ollut paikalla :o) Lupasin tekaista täytekakun ja mielestäni siitä tulikin ihan hyvä. Pohjan tein jo eilen illalla kotona ja koristukset&täytön sitten vanhemmillani.

Pohja on peruspohja jota käytän usein (tulee kiehuvaa vettä) ja välissä sekä banaania että kuningatarhilloa. Kuorrutin, tuli myös hieman väleihin, kermavaahto-rahkalla. Pelkästä kermasta en tykkää yhtään.

Oli kiva kun siskon tyttö 2v. katseli vieressä kun laittelin koristuksia ja ihmetys oli kova Hymy Välillä kuulu "oho", pisti kyllä hymyilyttämään. Ja tällainen siitä tuli (ei mikään parhaimman näköinen, mutta maku oli sitäkin parempi):

1247337632_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Edit: tästä ohje pohjaan:

4 munaa

4 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

2 dl kuumaa vettä

Kuorrute:

2 prk rahkaa

2 prk Hyla -kermaa

sokeria, vaniljasokeria

Täyte:

kerma-rahkaa hieman

1. välissä kuningatar -hilloa

2. välissä soseutettua banaania

Kostutettu sekamehulla.

Paistetaan 175 asteessa noin 50 min: itse yleensä en katso niin tarkkaan tuota aikaa, vaan sitä miltä pohja näyttää&tuntuu.

Vuokana oli halkaisijaltaan 24cm oleva irtopohjavuoka. Ja tämän ohjeen mukaan määrä oli juuri passeli: nousi aavistuksen yli. Olen huomannut että kakkupohjat joihin tulee tuo kiehuva vesi, onnistuvat loistavasti. Muut sitten taas eivät...