Pitkästä aikaa päätin leipoa pullaa ja nyt tällä kertaa, ensimmäistä kertaa, Dallaspullia. Ajattelin että jos onnistuvat, näitä voisi tehdä sitten pojan luoka isänpäiväviikonlopun myyjäisiin. Jengi ainakin tykkäsi, mutta jonkin verran sentään ehdin pakastimeenkin laittaa.

                1998309.jpg

Dallaspullat

Taikina:
5 dl maustamatonta soya-maitoa
50 g tuoretta hiivaa
2 dl sokeria
1,5 tl suolaa
2 munaa
4 tl kardemummaa
200g laktoositonta leivontamargariinia sulana
16-18 dl vehnäjauhoja

Täyte:
100 g pehmeää, laktoositonta margariinia
2 munaa
1 tlk laktoositonta rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 ps BlåBand -vaniljakastikejauhetta (=1pkt)

Hiero pehmeä margariini sokeriin. Lisää kaikki muut ainekset, paitsi vaniljakastikejauhe. Lisää jauhe vasta kun olet kaulinut taikinan levyksi.

Paista pullia 225 asteessa, noin 14minuuttia. Itse en katso niin tarkkaan aikaa, vaan katson että miltä pullat näyttävät sekä päältä että alta.
Tästä taikinamäärästä taisi tulla noin 30kpl, mutta tein aika valtavan kokoisia.